Ponedjeljak, 28 Studeni 2016 15:08

KAKO ODABRATI?

"Kako odabrati dioptrijske naočale?" - pitanje je sad. Po kvaliteti? Boji? Obliku? Obliku lica? Prema savjetu optičara ili prijateljice? Odgovara li cijena ujedno i kvaliteti ili samo plaćam brend? Pitanja su to koja muče svakog od nas - i vas, a u nastavku donisimo članak LIDER OPTIKA o nekoliko zanimljivih trikova pri izboru naočala.

 

Zamućen vid, umor oka i glavobolja najčešći su simptomi gubitka vidne oštrine i siguran pokazatelj da je krajnje vrijeme za pregled vida, odnosno mjerenje dioptrije. Nakon obavljenog pregleda, osobama s utvrđenom dioptrijom propisuje se nošenje dioptrijskih naočala, kao neophodnog pomagala koje će im omogućiti savršen vid.

 

Kako kupovati naočalne leće?

Da bi u potpunosti ispunile svoju svrhu, naočale moraju zadovoljiti nekoliko kriterija, a jedan od ključnih je kvaliteta naočalnih leća, odnosno dioptrijskih stakala. Upravo o njoj u velikoj mjeri ovisi ukupna kvaliteta vida. No, odabir naočalnih leća nije uvijek jednostavan i zahtijeva podrobno informiranje prije kupnje. Naime, zahvaljujući brzom razvoju tehnologije, njihov proces izrade drastično se ubrzao, omogućivši upotrebu različitih materijala u proizvodnji.

Osim u materijalima izrade, razlikuju se i po namjeni, pa je ponuda na tržištu ogromna i kontinuirano raste. Iako je tehnološki napredak donio brojne prednosti, istovremeno je omogućio pojavu velikog broja proizvoda upitnog porijekla i kvalitete.

 

Budite izbirljivi - to ste dužni svojim očima

 

"Takve naočalne leće očima mogu nanijeti više štete nego koristi", ističe Marko Teodorović iz LIDER OPTIKA, dodajući da je upravo zato važno znati uočiti razliku između kvalitetnog i potencijalno lošeg proizvoda.

 

"Renomirani proizvođači poput japanskog SEIKA koji je dio naše ponude, zadovoljavaju vrlo stroge kriterije kvalitete i posjeduju certifikate koji garantiraju izuzetno visoke standarde u proizvodnji. Njihove naočalne leće uvijek dolaze u originalnim vrećicama i daju se kupcu na uvid, što je siguran znak da je dobio proizvod koji je platio. U slučaju da je ne dobiju, kupci bi uvijek trebali zatražiti ambalažu proizvoda na uvid i ujedno usporediti svoju dioptriju s onom napisanom na vrećici. Za razliku od svih drugih proizvođača, SEIKO Optical sve svoje leće laserski gravira i time jamči izvornost svojih proizvoda", pojašnjava Teodorović.

Osim toga, naglašava, jedino vrhunski proizvođači, poput SEIKA, klijentu pružaju višegodišnje jamstvo na kupljene naočalne leće.

 

Kako odabrati dioptrijski okvir?

Kada je pak riječ o dioptrijskim okvirima, najveća se pažnja posvećuje odabiru modela koji dobro pristaje licu, s ciljem da prikrije njegove eventualne nesavršenosti i istakne najbolje karakteristike. Međutim, i u izboru okvira važno je obratiti pozornost na još nekoliko elemenata.

"Dioptrijski okvir treba biti udoban za nošenje, dok oblikom i veličinom mora odgovarati proporcijama lica. Također, po širini treba biti smješten u ravnini s obrazima. Važno je i da ispravno 'sjedi' na nosu, kao i da se ne nalazi preblizu, ili predaleko od očiju. Ručke se individualno prilagođavaju nositelju na način da se posebnom metodom savijaju iza ušiju nositelja", pojašnjava osnivač LIDER OPTIKA.

 

Savjetujte se sa stručnjakom

U konačnici je, kaže Teodorović, za kvalitetno utvrđivanje dioptrije te odabir najoptimalnijih naočalnih leća i okvira neophodan savjet školovanog stručnjaka, pa je za kupce, uz sve navedeno, podjednako važno znati gdje kupuju i kome poklanjaju svoje povjerenje. Upravo iz tog razloga, zaključuje, u okviru LIDER OPTIKA djeluju isključivo renomirane optike, s dugogodišnjom tradicijom poslovanja i iskusnim, obrazovanim djelatnicima.

 

*Optika Dorime je članaica Lider optika.

 

Pogled u izlog

 • guess sunaane naoale.JPG
 • IMG_20160511_151814.jpg
 • IMG_20160511_162531.jpg
 • IMG_20160511_163700.jpg
 • IMG_20160511_164833.jpg
 • IMG_20160511_164926.jpg
 • IMG_20160511_201352.jpg
 • IMG_20160511_201708.jpg
 • IMG_20160511_202048.jpg
 • IMG_20160513_181652.jpg
 • IMG_20160513_181737.jpg
 • IMG_20160513_181822.jpg
ITALIA INDEPENDENT

ITALIA INDEPENDENT

Italia Independent stil nastao je miješanjem ma... više >