Utorak, 23 Kolovoz 2016 10:02

RAY BAN PRIČA

Priča o Ray-Banu počinje počinje jednim legendarnim modelom naočala i potrebom američkih pilota za adekvatnom zaštitom očiju tijekom leta u sve veće visine. Pogađete o kojem je modelu riječ?

Piloti američkog zrakoplovstva 30-tih godina prošlog stoljeća počeli su se žaliti kako im odsjaj sunca uzrokuje mučnine i glavobolje. Zraklopstvo SAD-a  zatražio je od proizvođača medicinske opreme Bausch & Lomba  sunčane naočale koje će riješiti taj problem.

 

RAY BAN AVIATOR

Rezultat odgovora na potrebe pilota je: 1936. godine nastale su naočale s plastičnim okvirom i zelenim  lećama nazvane Anti-Glare. Nakon odličnih prvih rezultata, plastični okvir je zamijenjen metalnim, ime je promijenjeno u Ray-Ban Aviator - zasigurno jedne od najpopularnijih naočala na svijetu. Vjerujemo da pred očima i sami imate Tom Cruisea iz filma TOP GUN, ali i niz mnogih celebrityja ili vaših prijatelja koji su se odlučili za ove sunčane naočale. Možda ih i sami posjedujete?! 

 
 

BREND POPULARAN U FILMOVIMA

 
RY BAN DI CAPRIO Da Ray ban vole filmaši i nije neka tajna, zar ne? Povezanost Ray-Bana i filmske industrije počela je 1952. godine kad se na tržištu pojavio Ray-Ban Wayfarer, model naočala s plastičnim okvirima.  Glumac James Dean ga je nešto kasnije  proslavio filmom Buntovnik bez razloga. Nedavno smo ponovno gledali odličnog Leonarda Di Capria u filmu Vukovi s Wall Streeta i – kako nam je to struka – primjetili smo kako nosi Ray Ban naočale. I Leo u filmu nosi Wayfarer, model koji se sada smatra najprodavanijim modelom sunčanih naočala ne samo ovog slavnog brenda, već općenito, u svijetu!
 
 

 

CELEBRITY GA VOLE JESSICA AČLBA NOSI RAY BAN

 
Pitanje je: je li popularnosti ovog brenda više pomoglo što su ga celebrityji nosili ispred ili iza ekrana, u slobodno vrijeme? Privatno su se za ove naočale odlučili nek od starijih zvijezda poput spomenutog Jamesa Deana, zatim su tu Marilyn Monroe, John F. Kennedy, Bob Dylan do današnjih glumaca poput Matthewa McConaugheya i Jessice Albe, Hilary Swank do mladih i danas vrlo popularnih pjevača Justina Biebera i Megan Trainor. Brend sa sobom nosi jaku priču, ali i kvalitetu - zato smo se i odlučili imati ga na policama Optike Dorime. 
 

 

OPTIKA DORIME & RAY BAN

Naime, budući da smo se kao optika prvenstveno okrenuli prema kvaliteti dioptrijskih naočalnih leća i okvira, u našoj ponudi možete pronaći lijepu kolekciju RAY BAN dioptrijskih okvira. Sunčane naočale ovog brenda možete preko nas naručiti želite li ih, ali ih nemamo u našoj stalnoj ponudi. 

 

 

 

Pogled u izlog

  • GU2550_094.jpg
  • GU2551_085.jpg
  • GU2566_005.jpg
  • GU2574_001.jpg
  • GU2574_005.jpg
  • GU2574_078.jpg
  • GU7439_56C.jpg
ASSOLUTO

ASSOLUTO

Assoluto dioptrijski okviri sa svojom ženstveno... više >

NAOČALE NA DAR!

NAOČALE NA DAR!

Optika Dorime- Radnička svoje kupce daruje Pola... više >

GUESS EYE CANDY

GUESS EYE CANDY

U Optici Dorime Črnomerec potražite najnoviju k... više >

VESPA NAOČALE

VESPA NAOČALE

Uskoro u ponudi Optike Dorime: Vespa naočale - ... više >

ETNIA BARCELONA

ETNIA BARCELONA

Etnia Barcelona je brend naočala koji svoju pre... više >

Ray Ban RX5228

Ray Ban RX5228

U našim optikama potražite jedan od najpopularn... više >

RAY BAN PRIČA

RAY BAN PRIČA

Priča o Ray-Banu počinje počinje jednim legenda... više >

Dioptrijski okviri

Dioptrijski okviri

U našim optikama imamo bogatu ponudu raznih dio... više >